đŸŒ·Trosa đŸŒ·

En underbar vÄrdag i Trosa.

Trosa som ligger i Södermanlands lÀn, Àr ett populÀrt turistmÄl, speciellt pÄ sommaren. Trosa har en vacker stadskÀrna med mysig, pittoresk bebyggelse med smÄ trÀhus med dess underbara trÀdgÄrdar, och TrosaÄn som rinner genom hela staden.

Bara att strosa runt i miljön, gör dig pĂ„ gott humör 😃

Denna gÄng hade vi bokat rum pÄ Stadshotellet.
Efter en god frukost begav vi oss ut för att utforska staden. VÀdret bjöd pÄ strÄlande vÄrsol frÄn en klarblÄ himmel.

PĂ„ torget finns ett antal butiker som Ă€r öppna Ă„ret runt och ni ska fĂ„ följa med oss in i en, i mitt tycke, kul och inspirerande butik dĂ€r du hittar allt du inte visste att du behövde men Ă€ven det du visste att du villhövde 😃

Albins & VeraAlbins & Vera har nya och antika, unika presenter och heminredning. Nu till vÄren öppnar de upp sin fina trÀdgÄrd dÀr de sÀljer vÀxter och trÀdgÄrdsinredning.Massor av fint glas och porslin bÄde nytt och antikt.Trosa lÄg stilla idag vilket gjorde att vi verkligen kunde njuta av den vackra miljön och de gulliga husen.Vi följde TrosaÄn ner till hamnen. PÄ sommaren Àr det full fart hÀr med butiker, restauranger och bÄtliv. Men Ànnu lÄg det i vila.Sakta börjar vintern slÀppa sitt grepp och fÀrgglada krokus tittar fram ur den bruna jorden och vittnar om att vÄren Àr pÄ vÀg.Efter vÄr lilla stadsvandring började det suga i fikatarmen.
Vi valde Visthuset Trosa.
De hade öppnat upp i trÀdgÄrden och vi slog oss ner mot husvÀggen med solen vÀrmande i ansiktet. HÀr satt vi kvar lÀnge och njöt av bÄde fika och solvÀrme.Mycket nöjda och glada med vÄr lilla minisemester i Trosa var det dags att vÀnda hemÄt.

Vi kan verkligen rekommendera att Ă„ka hit och det finns mycket mer att utforska.
Turistbroschyrer och kartor bestÀller ni gratis pÄ vÄr hemsida, sverigeturisten.seGillar