đŸ”©Spiken i kistan ⚰ pĂ„ Österlen

I senaste avsnittet av Karl Fredrik pĂ„ Österlen gjorde han ett besök hos Spiken i Kistan dĂ€r han shoppade loss pĂ„ vackra fönster och nĂ„gon spira till sitt Tomat 🍅 orangeri.
Nu nĂ€r vi pĂ„ Sverigeturisten Ă€r runt och besöker sevĂ€rda platser och entreprenörer pĂ„ Österlen ville vi ju sĂ„klart göra ett besök hos Emil.

Vilket stÀlle, vilken kille, vilka historier!

Ni vet ibland hamnar man pÄ stÀllen, hos mÀnniskor som inte alls lever pÄ samma sÀtt som man sjÀlv gör men som vÀcker nÄgot inom en, en kÀnsla, en kreativitet, en lust att inte göra som alla andra. Emil berÀttade med hjÀrta och sjÀl om sitt liv, sina upptÄg och sin passion för att Äterbruka alla det vackra, roliga och Àven fula ting som skapats genom tiderna och epokerna.

Du hittar hans unika butik med antikt, byggnadsvÄrd och mÄlerimuseum i Lövestad.SÄ mÄnga vackra dörrar och fönster det fanns, om du har förmÄgan att se bortom flagnad fÀrg och den mÀngd av saker som stÀllet erbjöd. Om du kan se tingens potential och se hur de genom din omsorg och omhÀndertagande kan fÄ nytt liv och ÄteruppstÄ igen frÄn en tid till en annan.Vilken vacker kaffekvarn, jag ville ha den, frÄgan Àr bara vart jag skulle ha den.

Kaffemaskiner i all Ă€ra men dennaâ€Šâ˜•ïžđŸ”
Jag skulle köpa den omgĂ„ende om jag drev cafĂ©, eller sĂ„ fĂ„r jag helt enkelt starta ett cafĂ© 😃Som sagt i butiken fanns massor av saker du inte hade en aning om att de fanns.

Emil berĂ€ttade om sitt hem dĂ€r han inrett varje rum i olika tidsepoker. SĂ„ hĂ€ftigt och allt, verkligen allt, Ă€r Ă„terbruk och tidstypiskt. NĂ€st pĂ„ tur var en 70-tals kĂ€llare men utan mögel, men en konstnĂ€r skulle ” dekorera” vĂ€gen med lite svartmögel för att det skulle bli sĂ„ verklighetstroget som möjligt. SĂ„ kul!

AlltsĂ„ hur inspirerande var vĂ€l inte detta. Han hade varit med i Tv programmet ” Vem bor hĂ€r” och dĂ€r brukar det ju vara med mĂ„nga roliga och hĂ€ftiga hem.

HÀr bilder frÄn butiken.Beslag, skruvar , spikar , handtag
.. mm mm mm
Ja t.om en uppstoppad ren kunde du fĂ„ med dig hem hĂ€rifrĂ„n. Ni fattar va, unik butik 😃PÄ övervÄningen fanns ett mÄlarmuseum.SÄ hÀr sÄg det nog ut pÄ den tiden nÀr de jobbade.

Höll pĂ„ att sĂ€tta i halsen nĂ€r ” gubbarna” dök upp, helt apropĂ„ runt ett hörn.Ett kul stÀlle, helt unikt i sitt slag med Emil som med entusiasm, inlevelse och berÀttarkonst delgav oss glimtar och historier av sitt liv.

Älskar möten med mĂ€nniskor och att fĂ„ höra om deras livsprojektet. Det berikar mitt liv.

Tack för ett hÀrligt möte!Ja vi hade ringt pĂ„ morgonen och bestĂ€mt att vi har gröna tröjor đŸ˜‚đŸ€ŁđŸ˜‚


Gillar