🇾đŸ‡ȘKarlslund🇾đŸ‡Ș

NĂ„gra kilometer vĂ€sterut frĂ„n Örebro ligger Karlslunds HerrgĂ„rd med dess vackra omgivningar och spĂ€nnande kulturhistoria.

Söndagens promenad blev hÀr. VÄren Àr verkligen pÄ vÀg, spirande knoppar, vitsippor och familjer som har picknick.
Trots att dagen var molnig sÄ var det ÀndÄ skönt i luften.

Man blir ju alltid fikasugen nÀr man gÄtt en stund och vi hann inte mer Àn tÀnka tanken sÄ blev vi bönhörda. I det gamla Krukmakeriet vid Tekniska Kvarnen vÀlkomnades vi av en öppet skylt som signalerade Kaffe och Bulle.

Klart vi stannade till. Å vilken bulle sen 😋 Jolanta som hĂ€r Ă€ven driver en butik med fina linklĂ€der och skinnvĂ€skor hade bakat dessa smarriga bullar. Det Ă€r visst ett Polskt recept och det var en blandning av bulle och paj. Se sjĂ€lva, ha, ha hann knappt fota, den var försvinnande god.

Vi fick Àven en riktig historieskildring om Karlslunds herrgÄrd och dess omgivningar av Àgaren.
Ni kan följa dem pÄ Instagram @rojanprodukter.

Vidare gick vÄr promenad över Fallen. Vacker miljö och pÄminner mig om den Engelska landsbygden.

Tekniska kvarnen

I Karlslunds gamla kvarnbyggnad frĂ„n 1889 ryms ett spĂ€nnande tekniskt museum fyllt av upplevelser som passar alla. Ett sjĂ€lvklart utflyktsmĂ„l för alla som vill lĂ€ra sig nĂ„got nytt – eller bara ha riktigt roligt! Hur fungerar vatten och avfall? LĂ€r dig mer om elektricitet eller se den jĂ€ttestora modelljĂ€rnvĂ€gen.
Öppnar enligt hemsidan 19 april 2021.

Runt hela Karlslund kan du lÀsa om dess historia pÄ informationsskyltar.

Vi har mycket i vĂ„r nĂ€rhet att upptĂ€cka och Ă€ven att Ă„terupptĂ€cka. Har bott i Örebro hela mitt liv och varit i Karlslund med tidigare, men varje promenad Ă€r unik och alltid upptĂ€cker man nĂ„got nytt. Idag blev överraskningen ett öppet cafe med gott fika och trevliga samtal.

Gillar

Kommentarer